Alikulkutunneli Kaarinantielle (osa 2)

Nyt voi sanoa, että tilanne näyttää hyvältä. Kaivinkoneet ovat aloittaneet työnsä ja tieosuudelle on laitettu 40km/h nopeusrajoitus. Kuvan ”sininen vaihtoehto” siis voitti.

Omakotiyhdistys ja alueen asukkaat toivoivat alikulkua alunperin Auranlaakson koulutien jatkoksi, vaikkakin suuri osa vaikuttaa nyt tyytyväiseltä joka tapauksessa siihen, että alikulkutunneli tulee edes tuohon. Jos aluetta tarkastelee lintuperspektiivistä, näyttää siltä, että tällä sijainnilla on otettu huomioon myös tulevien tonttien lapsiperheet.

Lapsen näkökulmasta voi olla epämukavaa kiertää pidempää kautta, mutta aikusten esimerkkiä seuraten moni pieni oppii tavat ja tottumukset. Koulumatkalle jää yhä muutama suojatie ylitettäväksi vähemmän liikennöidyiltä osin kuin Kaarinantie, joten autoilijoiden vastuulla on myös paljon. Tätä kirjoittaessa kesä sateineen ja mansikoineen on parhaimmillaan, mutta kohta se syksy taas tulee ja silloin tarvitaan jalankulkijoilla heijastimia ja auton ratin takana turvallista asennetta.

Kokonaisuutena tämä nähdään politiikan näkökulmasta hienona esimerkkinä paikallisesta köydenvedosta samaan suuntaan. Kiitos siis omasta puolestani kaikille paikallispoliitikoille puolueeseen katsomatta, joiden kanssa olen aiheesta jutellut ja jotka ovat myötävaikuttaneet alikulkutunnelin rakentamiseen.

29.7.2017 päivityksenä lisätty kuvia paikan päältä. Liikennejärjestelyistä täytyy mainita, että työmaan ajoneuvot ovat kuulemani mukaan aiheuttaneet varsin vähän haittaa muulle liikentelle. Iso kiitos siis tässä vaiheessa työmaan rakennusmiehille ja mestarille asiallisista parkkeerauksista ja logistiikan järjestelyistä. Melua työmaasta tietysti tulee, mutta sehän kuuluu asiaan.

Jos aikataulu pitää, niin koululaiset pääsevät nauttimaan tunnelista jo tulevalla kevätlukukaudella.

Atte Pulli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *